Search This Blog

Tuesday, February 12, 2019

Save The Date The Wedd FEST Wedding Festival


Selamat Tahun Baru Cina kepada kawan-kawan yang menyambut Tahun Baru Cina. Setiap orang mempunyai kerja masing-masing dalam kehidupannya. Saya mempunyai kawan-kawan saya dah berumah tangga dan ada kawan yang bercadang berkahwin tetapi sedang mencari maklumat tentang pameran pengantin/festival pengantin. Inilah masanya untuk membuat perancangn, bolehlah kita Save The Date The Wedd FEST Wedding Festival by AP EVENT pada 1 Mac 2019 hingga 3 Mac 2019 (Jumaat – Ahad), di Putra World Trade Centre (PWTC). Masuk adalah PERCUMA! Bolehlah bakal pengantin mengunjungi sini untuk tawaran menarik pakej pengantin.

Terdapat banyak sponsor-sponsor di pameran ini, bakal-bakal pengantin 2019 tidak perlu risau ketakutan/runsing tertipu, tak puas hati, majlis hancur atau memalukan. Di pameran pengantin The Wedd FEST by AP EVENT, bakal pengantin boleh membuat pilihan dengan riang dan suka hati. Perkahwinan antara dua orang, dua keluarga amat penting dan bermakna. Bawalah atok nenek dan mak ayah sekali, pakcik dan makcik juga sama tolong-menolong mencari pakej pengantin yang memuaskan hati.

Syarikat-syarikat di pameran WEDD FEST by AP EVENT ini telah ditapis, yang TERPILIH, yang BERKUALITI, yang DIPERCAYAI dan DIYAKIN. Terdapat Syarikat-Syarikat seperti berikut ZENI Gold & Jewellers, Ani Catering & Wedding Planner, D’Intan Wedding Planner, AMINOL SHIMA WEDDING COUTURE & EVENT, De’Gemilang Catering & Bridal Sdn Bhd. ROSE Katering, Istana Puteh by Gee Cantik, Kay Gifts Kuala Lumpur, D Rose Manis, Dewan Perkahwinan Rumah Tamu Datin Halijah, FELDA D’Saji, TM Convention Centre, Nasi Mandy Asli Yaman Wadi Daw’an, AJ Bling Star, D’Liza Caterer, Wedding Planner and Catering Jue Eden, de’Laman, SH Cahaya, MNZ Creative, Rampai Caterer, Eddie Photovideo, Glow & Glamour dan banyak lagi. Selain itu terdapat Majalah rasmi Ratu Sehari di The Wedd FEST. Boleh la dapatkan majalah diorang di kaunter organizer.



Bakal-bakal pengantin dari seluruh lembah klang boleh membuat pilihan disana. Pelbagai jenis pelamin, katering, jurufoto, jurusolek, door gift dan macam-macam lagi ada. Inilah peluang keemasan mencari pakej kahwin korang. Korang juga boleh cari lokasi majlis kahwin bagi tahun 2019 dan 2020 sebab kebanyakannya tempat-tempat wedding / dewan ni akan cepat penuh. Kene booking awal setahun. Korang juga boleh tengok-tengok tema untuk wedding korang sebab semua syarikat kat sana akan deko booth diorang tau, semua cantik-cantik. Konfirm PUAS HATI.

Anda ada kawan yang mencari pakej kahwin? Bolehlah bagitau mereka bahawa The Wedd FEST Wedding Festival by AP EVENT dari tarikh 1 Mac 2019 hingga 3 Mac 2019 di PTWC, terhad hanya tiga hari sahaja dari 10 pagi hingga 10 malam. Festival pengantin ini merupakan kemudahan kepada bakal-bakal pengantin yang bercadang berkahwin, boleh bakal-bakal pengantin mengambil persiapan awal untuk tahun 2019.

Jangan stress diri, bawa diri dengan perasaan berseronok , masuk The WeddFEST adalah percuma bawalah saudara-mara sama mengunjungi pameran ini.

Untuk Maklumat lanjut The Wedd FEST bolehlah layan laman social
Facebook: www.facebook.com/theWeddFest/
Instagram: www.instagram.com/wedd.fest

30 comments:

  1. Sekarang lebih mudah untuk mencari pakej perkahwinan yang berbaloi-baloi. Tinggal kita kena check dengan teliti saja. Bagus juga ada pameran sebegini. Mengumpulkan semua pakej dan bakal pengantin boleh buat pilihan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah on the day can visit the booths to collect all the pakej information.

      Delete
  2. Wah buat kat pwtc ke. Mesti meriah kan. Nanti kalau turun kl nak pergilah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah PWTC nearby for public transport easy to access.

      Delete
  3. Alaa sayangnya jauh sangat. I am hereee in sarawak. Nanti kalau pergi ambil gambar banyak-banyak okay? Manatau ada yang berkenan nak cari ilham untuk wedding diri sendiri hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow Sarawak, which part is it? I was staying in Kuching for 3 and half years :D

      Delete
  4. wah tq sebab share! memang tengah survey pakej pengantin sekarang ni. mujur sherry bagitau. thanks tau!

    ReplyDelete
  5. mudah nowadays. ada wedd fest gini.
    mudah nak mencari pakej yg bersesuaian dgn kemampuan.
    deko yg nak. make up yg ok. semua mesti ada pilihan byk, kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah now easy can just visit the weddFest to find all info, bolehlah bawa family sekali there to see

      Delete
  6. Wahh.. Kena suruh adik AM ke sana nie.. Tahun nie adik AM kawen.. Jadi mesti ada pakej2 dari the weddfest yg dia berkenan nnti

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah suruh adik letak alarm dalam phone tau, atau mark the date kat calendar.

      Delete
  7. OMG...after reading your entry..i felt that i want to get marry lor...everything looks expensive and exclusive....okey save the date ..hope can visit this time

    ReplyDelete
  8. wah tawaran cukup menarik untuk bakal pengantin survey pakej pengantin. Lagi pun bagus awal untuk majlis tunang atau kahwin nanti. rasa nak pergi je pwtc time event ni nanti

    ReplyDelete
  9. kebetulan adik i pun nak khawin tahun ni....bolehlah ajak dia kesini nanti..thanks for sharing yahhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. that's good news, yeah can let adik know of this and save the date to go.

      Delete
  10. Thanks for sharing. Very useful information for me. I can plan for my wedding.

    ReplyDelete
  11. Bagi yang bercadang nak berkahwin, then belum pilih pakej, boleh la survey survey pakej yang disediakan dipameran tu nanti kan.
    Pastinya pelbagai pilihan dapat dibuat dari situ.

    ReplyDelete
  12. Long time haven't been to PWTC. Maybe it's time to visit the fair soon there. That is a good expo for ppl who are planning to get married. Nice.

    ReplyDelete
  13. Betul, memang event macam ni banyak membantu bakal pegantin. Dulu sebelum I kahwin pun selalu pegi event macam ni.

    ReplyDelete
  14. wah ada contest hahaha..my eyes caught that one first..btw for the bakal pengantin they should come and looks tha packages...there's lots of freebies and discounts

    ReplyDelete
  15. mana yang nak berkahwin tu bolehal datang ke sini. Masa ni la nak pilih pakej perkahwinan dengan betul..pilih doorgift, bajuju semua..nad ni pun rasa nak tengok je..ahaha

    ReplyDelete
  16. Bagus ada event sebegini - memudahkan semua pasangan yang nak mendirikan rumahtangga - takyah pikir atau pergi banyak tempat kan.

    ReplyDelete
  17. Thank you for the info. I will be visit this fest as well because i am planning to get married soon. Maybe i can get a great deal for my wedding here.

    ReplyDelete
  18. Pameran Perkahwinan besar-besaran ni senang nak buat pilihan! Mesti ramai merebut peluang keemasan ni!

    ReplyDelete
  19. Awal tahun baru ni ramai yang kahwin. It's good ada pameran macam ni. Bakal pengantin boleh survey dan buat price comparison. Choices pun banyak.

    ReplyDelete

Thank you for visit, have a nice day.
Follow update on Twitter/Instagram @sherrygo
Facebook page: Sherry Go Sharing
Facebook page: Mymomsbest

3 Pests You Can’t Ignore in a Home

As a homeowner, you are probably used to keeping unwanted pests out. From mice to ants, nature’s creatures seem to find inventive ways to e...